Dráma Siklóson, bukhatja a pénzét az önkormányzat

A bérek és a segélyek kifizetése is veszélybe került. Egyúttal mindenkit arra kérnek, hogy a helyi adókat a korábbi csekken ne fizesse be.

MNO
2015. 02. 24. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Buda-Cash Brókerház botránya miatt a Dél-dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál is korlátozó intézkedéseket, így a betétkifizetés korlátozását rendelte el a Magyar Nemzeti Bank, Siklós polgármestere azonnali válságtanácskozást hívott össze, hiszen számlavezető bankjukat is érinti a helyzet. Úgy tudjuk, a tanácskozás csütörtök este, valamivel hat óra után véget ért.

Egy operatív csoportot hoztunk létre, hiszen meg kell, hogy mentsük a bérfizetést – tájékoztatta a Siklósihírek.hut a polgármester, majd hozzátette: a pénzügyi tanácsadójuk felvette a kincstárral a kapcsolatot, és a pénzügyi támogatás meg fog érkezni. Elmondta: a következő időszakban megjelölnek egy számlaszámot, és amint oda megérkezik az állami támogatás, akár borítékban, a hagyományos módon készpénzben is kifizetik a munkabéreket.

A segélyek kifizetésére valószínűleg várni kell, amíg a bankot érintő intézkedés véget ér és újra hozzáférnek az azon lévő összeghez – tájékoztatott a polgármester, hozzátéve, hogy a ki nem fizetett összegek nem vesznek el, visszamenőleg is kifizetik azokat, mihelyt hozzáfér a város a pénzéhez.

A közmunkásokkal kapcsolatban a polgármester elmondta: a munkaügyi központhoz fordultak, hogy ne utaljanak a DRB Bankhoz és találják meg a módját, hogy miként fizetik ki a központi támogatásból érkező béreket.

Az adófizetéssel kapcsolatban Marenics János azt mondta: szerda reggel mindenkinek küldenek egy felhívást, hogy ne fizessék be a március 15-ig esedékes adókat a jelenlegi csekkeken, várják meg, míg megtörténik a bankváltás és új számlaszáma lesz az önkormányzatnak. Előreláthatólag csúszik a március 15-i átadással tervezett vár projekt is.

A Marenics Jánossal készült interjúnkat itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.