„Felélesztik” Pallagot, Debrecen alvó városrészét

Az elkövetkező években „felélesztik” Pallagot, Debrecen alvó városrészét – mondta a cívisváros polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón, amikor e folyamat első lépéseként átadta a Pallagi út korszerűsítésének első ütemét.

MNO
2015. 02. 05. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp László (Fidesz–KDNP) elmondta: a 460 millió forintos beruházás 90 százalékát az Észak-alföldi operatív program pályázatán nyerte el a város. Pallagon jelenleg mintegy 800-an laknak, ez a szám várhatóan 1000-1500-ra nő az elkövetkező évek fejlesztéseinek eredményeként – tette hozzá. A polgármester utalt arra, hogy egyetemi és magántulajdonban jelentős területek vannak a térségben, ahol lakóparkok létesülhetnek, az önkormányzat ehhez megkezdte a közművek kialakítását.

A városvezető a Pallagi út korszerűsítése kapcsán megemlítette: hamarosan megkezdődik a debreceni belvárosban a Nyugati kiskörút építésének második üteme, 2,7 milliárd forintos forrásból. Debrecen és Hajdú-Bihar a közlekedésfejlesztés nyertese lesz a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban, amikor több száz milliárd forintot fordíthatnak egyebek mellett az új főpályaudvar, illetve a 4-es, a 48-as és a 471-es út fejlesztésére – sorolta Papp László.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.