Jönnek a rendőrségi Audik, Mercedesek

Összesen 204 új gépjárművet állít munkarendbe a rendőrség, a cél a hatékonyság növelése.

MNO
2015. 02. 16. 11:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bucsek Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány 52 új jármű hétfői átadásán a BRFK közrendvédelmi főosztályának Mosonyi utcai objektumában azt mondta, minden budapesti természetes igénye, hogy biztonságban éljen és nyugalomban tölthesse napjait; a lakosság alapvető elvárása a közrend, a közbiztonság, valamint a bűnügyi munka hatékonyságának növelése és az, hogy a rendőrség intézkedése nyomán erősödjön a szubjektív biztonságérzet.

Mint mondta, a bejelentésekre történő szakszerű, gyors reagálás az első lépcső, amelynek során a rendőrség megmérettetik. Ezért 2014 utolsó negyedévétől a kiemelten kezelendő bűncselekmények helyszínein, ahol azonnali intézkedés bevezetése szükséges, illetve ahol a sértett közvetlen kapcsolatba kerül az elkövetővel, egy órán belül meg kell kezdeni a helyszíni intézkedést. Ebben is segítenek a most átadott és a közeljövőben átadandó, új járművek.

A budapesti főkapitány elmondta: a BRFK 204 új gépjárművet vehetett, illetve vesz át a közeljövőben, korszerűen felszerelt Mercedeseket, Audikat, Skoda Octaviákat, Seat Toledókat és Suzukikat.

A járműveket az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával és a rendőrség finanszírozásával szerezték be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.