Kész Zoltán szerint ő az esélyes, és punktum

Úgy látja, aki nem rá szavaz, a Fidesz hatalomban maradását segíti.

MNO
2015. 02. 20. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több baloldali párt és civil szervezet által támogatott független jelölt úgy fogalmazott: nemcsak Veszprém, hanem Magyarország szempontjából is fontos a február 22-i időközi országgyűlési választás. Vasárnap egyfelől arról döntünk, hogy ki képviselje Veszprémet és a környező 24 települést, de nem rejtjük véka alá, hogy „arról is döntenek az emberek, hogy a kormányzat teljesítményéről véleményt mondhassanak” – emelte ki. Megjegyezte: a választás egy fontos demokratikus jog, amivel élni kell.

Kész Zoltán elmondta, az elmúlt hetekben bejárták a választókerület 24 települését, mintegy tízezer emberrel és 22 polgármesterrel beszéltek, és azt tapasztalták, hogy az emberek többsége elégedetlen a kormányzat munkájával. „Ahhoz, hogy a többség a véleményének érvényt szerezzen, a Fidesz alkotta választási törvény szerint a legesélyesebb jelöltre kell szavazni” – jelentette ki Kész Zoltán.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így – mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen – október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

 

Az időközi voksolás – melyre a választási bizottság 12 jelöltet vett nyilvántartásba – 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.

A jelölt közölte: fellebbezést nyújt be az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság csütörtöki ülésén hozott, őt elmarasztaló döntés miatt. A testület azért marasztalta el Kész Zoltánt, mert az általa február 15-én vasárnap szervezett veszprémi kampánygyűlésen a tőle és jelenlétében, egyetértésével elhangzottak, illetve az ott osztott szórólap véleményük szerint alkalmas volt a választók megtévesztésére. A kifogást Bősze Ferenc, a veszprémi választáson szintén függetlenként induló képviselőjelölt nyújtotta be a választókerületi választási bizottsághoz.

Kész Zoltánt a választási kampányban egyszer már jogerősen elmarasztalták a választók megtévesztéséért. A Kúria szerdán helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amely szerint Kész Zoltán valótlan tényállítással megtévesztette a választókat. A Kúria szerint nem lehet véleménynyilvánításnak tekinteni azt, hogy „a Fidesznek van tizenegy jelöltje, tizenegy különböző mezben”, a Kúria szerint ez egyértelmű tényállítás, és nem értékítélet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.