Látogatási tilalom a Semmelweis összes klinikáján

Határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben a Semmelweis Egyetem összes klinikáján.

HZS
2015. 02. 10. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlés szerint határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben a Semmelweis Egyetem következő intézményeiben: Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika, I. Belgyógyászati Klinika, II. Belgyógyászati Klinika, III. Belgyógyászati Klinika, Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika, I. Gyermekgyógyászati Klinika, II. Gyermekgyógyászati Klinika, Mellkassebészeti Klinika, Neurológiai Klinika, Ortopédiai Klinika, Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, Pulmonológiai Klinika, Radiológiai és Onkoterápiás Klinika, I. Sebészeti Klinika, II. Sebészeti Klinika, Szemészeti Klinika, I. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Transzplantációs és Sebészeti Klinika, Urológiai Klinika, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinika.

Az Országos Epidemiológiai Központ január 21-én közölte, hogy az országot elérte az influenzajárvány, azóta országszerte számos egészségügyi intézményben tiltották meg a betegek látogatását.

Jellemzően a szülészet-nőgyógyászati, a koraszülött- és újszülöttosztályokon, a gyermekosztályokon, az onkológiai klinikákon és részlegeken, illetve az intenzív terápiás és az ápolási osztályokon rendeltek el látogatási tilalmat.

Az influenzafertőzés kockázata csökkenthető az általános higiénés szabályok betartásával. Járvány idején lehetőség szerint érdemes elkerülni a zsúfolt helyeket, illetve a liftek használatát. Zárt terekben gondoskodni kell a gyakori alapos szellőztetésről.

 

Az ÁNTSZ kiemelte, hogy aki az influenza tüneteit (magas láz, hidegrázás, köhögés, torokfájás, orrdugulás, nátha, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság) észleli magán, maradjon otthon és tartson távolságot másoktól, ezzel is védve őket a megfertőződéstől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.