Orbán Viktor is együttérzését fejezte ki

Nyilatkozatában kiemelte: az orosz kormánynak meg kell teremtenie a gyilkosság kivizsgálásának feltételeit.

MA
2015. 02. 28. 21:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elvárjuk, hogy az orosz kormány teremtse meg a gyilkosság teljes körű kivizsgálásának feltételeit” – olvasható a kormányfő nyilatkozatában, amelyet szombat este juttatott el az MTI-hez Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor utasította Magyarország moszkvai nagykövetét arra, hogy „hazánk nevében rója le kegyeletét a megemlékező eseményen”.

Az 55 éves Borisz Nyemcovot – aki Vlagyimir Putyin államfő egyik legkeményebb bírálója volt – szombatra virradóra lőtték le Moszkva központjában. Az ellenzéki politikus egy ukrán nővel sétált a Kreml tövénél kezdődő Bolsoj Moszkvoreckij-hídon, amikor az ismeretlen támadó egy fehér gépkocsiból tüzet nyitott rá, és 7-9 golyót eresztett belé. Vlagyimir Putyin szerint Borisz Nyemcov megölése „minden jellemzőjében bérgyilkosság, és kizárólag provokatív jellegű volt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.