Összedugták fejüket a kormánykritikus civilek

Március 15-én egységes rendezvényeket szerveznek.

HZS
2015. 02. 21. 22:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Mozgalmak és Szervezetek Országos Vándorgyűlésén (Demosz) Vágó Gábor, az LMP korábbi országgyűlési képviselője az egész napos vita kezdetén úgy fogalmazott, vissza kell szerezni az emberek bizalmát, mert azt a kormány és az ellenzék is elveszítette.

A politikus hangsúlyozta, egyedül a civil szervezetek képesek a jelenlegi rendszer valódi alternatíváját megteremteni. Hozzátette: „utánunk pedig jön a Jobbik és a vízözön”. Ha ezt a lehetőséget nem tudják kihasználni, a magyar társadalom „kénytelen-kelletlen” a Jobbikot választja, mivel ők az egyetlenek, akik képesek valamiféle erőt felmutatni a rendszerrel szemben – mondta. Vágó Gábor kifejtette, meg kell mutatni az embereknek, elsősorban a vidéki közösségeknek, érdemes „ujjat húzni a döbrögiekkel”.

A szegedi Köz-Hasznáért Mozgalom által szervezett tanácskozáson részt vettek néhány éve működő és a közelmúltban alakult országos és helyi mozgalmak, a közösségi oldalakon szerveződő csoportok képviselői, mások mellett a Humán Platform, a Demokratikus Kerekasztal, a Város Mindenkiért, a Nem némulunk el!

A több mint harminc szervezet az együttműködés alapelveiként határozta meg többek között a szabadságjogok általános védelmét, az erőszakmentességet, az esélyegyenlőséget, a társadalmi igazságosságot, az átláthatóságot, a hatékonyságot, a részvételiség elvét.

Megállapodtak abban, március 15-én egységes rendezvényeket szerveznek, összegyűjtik a különböző csoportok sikeres gyakorlatait, igyekeznek újabb szervezeteket bevonni az együttműködésbe és újabb országos gyűléseket tartanak, a legközelebbit áprilisban Miskolcon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.