Szijjártó és Orbán is tárgyalt Hammonddal

Szijjártó Péter magyar és Philip Hammond brit külügyminiszter egyaránt azt sürgette pénteken Budapesten, hogy Ukrajnában minden fél maradéktalanul tartsa be a minszki megállapodást.

MNO
2015. 02. 27. 10:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter tárgyalásokat folytatott a csütörtök óta kétnapos budapesti látogatáson tartózkodó Philip Hammonddal, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: beszéltek az EU versenyképességének növeléséről, az energiabiztonságról, a bevándorlók kérdéséről, az ukrán válságról és az Iszlám Állam elleni harcról.

Az ukrán helyzetet illetően mindkét miniszter csak a békés megoldást nevezte elfogadhatónak, és a minszki megállapodás tiszteletben tartására szólítottak fel minden felet.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délelőtt hivatalában fogadta Philip Hammond brit külügyminisztert – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a mintegy félórás megbeszélésen áttekintették az aktuális európai uniós kérdéseket, és Ukrajna helyzetéről is tanácskoztak.

A brit tárcavezető egyébként már csütörtökön megérkezett hazánkba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.