Tarlós: Lesz Moszkva tér Budapesten

De nem a Széll Kálmán téren – mondta a főpolgármester.

TK
2015. 02. 14. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester a közleményben kiemelte: a Moszkva teret a II. kerület írásos civil kezdeményezésére nevezték, „nem át, hanem vissza Széll Kálmán térnek”. A szocialista képviselő titulusára reagálva – Horváth Csaba a levelét frakcióvezetőként jegyzi – Tarlós István arra is kitért: Horváth Csaba nem frakcióvezető, tekintettel arra a körülményre, hogy a közgyűlésben már nincsenek frakciók.

„Horváth Csabáéknak el kellene dönteniük, miként hangolják össze az orosz katonák 70 évvel ezelőtti sorsa feletti aggodalmaikat a közelgő Putyin-látogatással szembeni ellenérzéseikkel” – írta a főpolgármester.

A Moszkva tér lehetséges új helye kapcsán Tarlós István szerint „Kőbányán is félreértik a helyzetet”, mivel a kerületnek nem egyetértési, hanem csak véleményezési joga van. (A kőbányai képviselő-testület hétfőn egyhangúlag elvetette, hogy a X. kerületi Óhegy parkot Moszkva parkra nevezzék át.)

„Ettől függetlenül azonban úgy döntöttem, hogy a helyszínről szóló végleges előterjesztéssel megvárom a moszkvai főpolgármester néhány hónap múlva esedékes budapesti látogatását, mikor is moszkvai Budapest utcáról is szeretnék megállapodni” – írta Tarlós István.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.