Újabb kórház tiltja a látogatást

A Soproni Gyógyközpont több részlegén is életbe lépett a korlátozás.

MA
2015. 02. 06. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az influenzafigyelő szolgálat megyei adataira, valamint a kórház csecsemő- és gyermekosztályán tapasztalt, lázzal járó légúti betegségek megnövekedett számára hivatkozva rendelték el a látogatási tilalmat.

A korlátozás visszavonásig érvényes.

Az elmúlt héten kiugróan magas volt az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma; intenzíven terjed a vírus, a járvány az egész országot érinti – tette közzé az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján. A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2015. január 26. és február 1. között az országban 71 500 fő, az előző hetinél másfélszer több beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.