Újabb koszovóiakat szedtek le a győri Railjetről

A Szövetség utcai őrzött szállóra viszik őket – írta a Kisalföld.

VZ
2015. 02. 03. 13:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál információi szerint egy koszovói férfit és egy nőt szállítottak le a Budapest-Keleti pályaudvar felől Münchenbe tartó Railjetről kedd délelőtt.

Nekik is volt érvényes jegyük, irataik viszont nem – ahogy a hétfői csaknem kétszázötven, szintén koszovói és albán menekültnek sem. A két koszovóit tiltott határátlépési kísérlet miatt előállították, majd a Szövetség utcai őrzött szállóra viszik. A vonat késve, de továbbhaladhatott München felé.

Hétfőn 249 főleg koszovói és kisebb részben albán határsértőt kaptak el szintén Győrben; órákig néztek farkasszemet a rendőrökkel, tovább akartak utazni, a várótermet órákig nem voltak hajlandóak elhagyni. Végül a koszovói konzul vette rá őket arra, hogy engedelmeskedjenek a magyar hatóságoknak; őket végül Debrecenbe vitték. Egyébként a Hír TV szerint ők mindannyian gazdasági okokból, a jobb megélhetés reményében hagyták el hazájukat.

Orbán Viktor először Párizsban, a Charlie Hebdo hetilap elleni merénylet után beszélt arról a köztelevíziónak, hogy Magyarország nem kíván menedéket nyújtani a gazdasági menekülteknek. A kijelentést az ellenzék bírálta, számos kormánypárti politikus viszont később megerősítette a miniszterelnök szavait. Kósa Lajos alelnök például közölte: Magyarországon a terrorizmusnál komolyabb aggodalomra adhat okot a bevándorlás. A Századvég felméréséből kiderült: a magyar lakosság több mint kétharmada enyhének tartja a hazai bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást. Ezért a Fidesz közölte, hogy parlamenti vitanapot kezdeményez a menekültkérdésről, a bevándorlásról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.