Uniós pénzek a 3-as metró felújítására

Tarlós: Teljes egészében EU-támogatásból újíthatja fel a főváros ebben a ciklusban a 3-as metró infrastruktúráját.

Szabó
2015. 02. 09. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester szerint ahhoz képest, hogy korábban „nulla forintról” számoltak be a jól értesült médiumok, akár több száz milliárd uniós forint is juthat közlekedésfejlesztésre 2020-ig. Tarlós az RTL II Magyarul Balóval című péntek esti műsorában négyszáz-ötszáz milliárd forintot említett. Felidézte: a budapestiek többsége a fővárosi közlekedést tartja a legnagyobb problémának. – Huszonöt év alatt senki nem oldotta meg a tömegközlekedés működési finanszírozását. A BKV 2010 előtt 112 milliárd forint működési hitelt halmozott fel – utalt az öt évvel ezelőtti helyzetre a főpolgármester.

Megírtuk, a Fővárosi Közgyűlés már elindította azt a közbeszerzési eljárást, amelynek segítségével 60 milliárd forintnyi, állami garanciával felvehető hitelből felújíthatják a 3-as metró szerelvényeit. A teljes rekonstrukció, az alagút, a pálya, a biztonsági berendezések és a megállók felújításának a költsége a becslések szerint 150 és 200 milliárd forint között lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.