Vádat emeltek a csepeli ingatlanbotrány ügyében

Szenteczky János a gyanú szerint rászorulóknak szánt szociális lakásokat juttatott kivételezett embereknek.

MA
2015. 02. 05. 18:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bagoly Bettina tájékoztatása szerint a vád tárgya: korábbi jogellenes bérleti jogviszony ellenére több önkormányzati lakás kedvezményes értékesítése. A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a jelenlegi ügyet egyesítse a már bírói szakban folyamatban lévő bűnüggyel.

A Csepel.hu hírportál információi szerint hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség Szenteczky János csepeli MSZP-elnök és frakcióvezető ellen, a bűnügyben a gyanú szerint a politikus a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként az önkormányzati rendeleteket kijátszva rászorulóknak szánt szociális lakásokat juttatott kivételezett embereknek. A lakásokat közpénzből teljesen felújították, majd fél évvel később harmadáron eladták a bérlőknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.