A Fővárosi Önkormányzat is csatlakozott a BÖSZ-höz

A jövőben a mindenkori főpolgármester látja majd el a szövetség elnöki teendőit.

MA
2015. 03. 31. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megváltozott az alapszabály is, eszerint a jövőben a mindenkori főpolgármester látja majd el a szövetség elnöki teendőit.

A közleményben emlékeztettek: 2011-ben azzal a céllal alakultak meg, hogy érdekszövetségként képviseljék a kerületeket és a fővárost a kormányzattal és más érdekszövetségekkel folyó egyeztetéseken.

Idézték Tarlós István főpolgármesternek a szervezet keddi közgyűlésén mondott szavait. A városvezető értékelése szerint a BÖSZ elnöki megbízatása elvállalásának az a legfőbb üzenete, hogy a kerületek és közte, illetve a főváros között összefogás és együttműködés van.

A testület döntése értelmében a 2014 decembere óta elnöklő Kovács Péter tizenhatodik kerületi polgármester a továbbiakban társelnökként segíti a közös munka irányítását. A polgármester azt emelte ki, hogy a főváros csatlakozásával kiteljesült a BÖSZ eredeti célkitűzése, így minden érintett önkormányzat együttműködésével még hatékonyabban képviselhetik a fővárosi polgárok érdekeit.

A BÖSZ alelnöki tisztségeit változatlanul Hassay Zsófia hatodik, Hoffmann Tamás tizenegyedik és Riz Levente tizenhetedik kerületi polgármester látja el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.