A Heim Pál Gyermekkórházban sincs már látogatási tilalom

A február 13-án elrendelt korlátozást szerdán oldották fel az intézményben.

MA
2015. 03. 12. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Anikó azt írta: a február 13-án elrendelt tilalmat szerdán oldották fel az intézményben.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán azt közölte: az elmúlt héten országosan 40 százalékkal csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései szerint nagyjából 34 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt. Az ország valamennyi területén csökkent a betegek száma, hét megyében az előző hetinek több mint felére.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtöki adatai szerint Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében már sehol sincs érvényben látogatási tilalom, az ország többi megyéjében és a fővárosban azonban továbbra is számos egészségügyi intézményben korlátozzák a látogatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.