A taxisrendelet elfogadását sürgetik

A kormányrendelet egységes ellenőrzést biztosítana a piac felett.

MA
2015. 03. 25. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaleta Gábor Metál Zoltánnak, az Országos Taxis Szövetség elnökének arra a keddi sajtónyilatkozatára reagált, amely szerint gyanús, hogy az Uber Hungary kézbesítési megbízottja éppen a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda, amelynek Trócsányi László igazságügyi miniszter is a tagja. A sajtófőnök hangsúlyozta: nem az Igazságügyi Minisztérium hatásköre a taxisrendelet előkészítése, a jogalkotásért általános felelősséget viselő tárca ugyanakkor minden szakmai segítséget megad a kormányrendelet előkészítéséért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, hogy a jogszabályt mielőbb el lehessen fogadni. Trócsányi László az említett ügyvédi irodában 2007 óta folyamatosan szünetelteti tagságát – tette hozzá.

A taxis-érdekképviselet által a miniszterelnöknek írt levelet másolatban megkapta Trócsányi László is, ha az érdekképviselet vagy a vezetője konzultálni szeretne a tárcával, készséggel fogadják – mondta Kaleta Gábor.

A taxis- és fuvarszervező-érdekképviseletek azt kifogásolják, hogy a kormány februárra ígérte az új taxisrendelet elfogadását, de ez a mai napig nem történt meg, ezért levelet írtak a miniszterelnöknek. Azt szeretnék, ha kihirdetnék a kormányrendeletet, amely egységes ellenőrzést biztosítana a piac felett. Szerintük ez azért sürgető, mert új szereplő jelent meg a piacon; az Uber nevű mobilalkalmazást komoly veszélynek tartják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.