Áder Jánost fogadta a portugál miniszterelnök

A köztársasági elnök Kondor Lajos szerzetes szobrának felavatására utazott Portugáliába.

RZ
2015. 03. 06. 21:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1 Híradó tudósítójának beszámolója szerint a kötetlen udvariassági látogatás végén Áder János és felesége, Herczegh Anita is beírt a palota vendégkönyvébe.

A köztársasági elnök Kondor Lajos szerzetes szobrának felavatására utazott Portugáliába. Az államfő szombaton Fatimában koszorút helyez el Kondor Lajos sírjánál, szentmisén vesz részt a magyar kálvárián, amelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és António Marto leiria-fatimai püspök mutat be. Áder János ezután beszédet mond és felavatja a szerzetes szobrát.

A KEH Sajtóigazgatósága tájékoztatójában kifejtette: Kondor Lajos atya évtizedekig élt a portugáliai Fatimában. 1961-től a még gyermekkorukban elhunyt fatimai pásztorgyermekek, Ferenc és Jácinta boldoggá avatási perének posztulátora volt. Nagy szerepe volt a fatimai magyar keresztút felépítésében, amely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból jött létre. 2006-ban magyar állami kitüntetésben részesült. 2009-ben, 81 évesen halt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.