Autós tüntetők zárták le a Szabadság hidat

A vasárnapi zárva tartás miatt demonstráltak, a megmozdulás egy óráig tartott.

MNO
2015. 03. 25. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demonstrációt a Demokratikus Magyarország szervezte, körülbelül tíz autóval akadályozták a forgalmat, csak a villamost engedték át a hídon. A tévé riportere arról számolt be, hogy az autósok annak ellenére felháborodottan reagáltak a helyszínen, hogy a rakparton továbbengedték őket a demonstrálók.

A tüntetést az a Büki Zoltán szervezte, aki a múlt heti lánchidas megmozdulás mögött is ott állt. Ezúttal azért zárták le a Szabadság hidat, mert szigorítaná a kormány a kereskedelmi törvényt, így pedig a világörökségi helyszíneken sem lehetnek majd nyitva vasárnap a boltok. A Hír TV tudósítója arról számolt be, hogy rendőrök,  tudták és várták a tüntetőket.

Büki Zoltán szervező a demonstrációt követően elmondta: várhatók még hasonló megmozdulások.

A Fidesz szerint újra baloldali provokátorok forgatják fel a fővárosiak életét: „a baloldali provokátorok nem bírnak magukkal”, az elmúlt évek sorozatos törvénytelen és erőszakos akciói után újra Budapesten balhéznak. „A lényeg számukra, hogy káoszt okozzanak, az sem érdekli őket, hogy tízezrek estéjét keserítik meg” – fogalmazott a kormánypárt, kiemelve: sokaknak van elegük az ilyen provokációkból, hiszen senkinek nincs joga ahhoz, hogy mások mindennapjait elrontva próbálja elmondani politikai véleményét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.