Az Együtt-tel lesz a Fidesznek kétharmada

Készek támogatni a katonai szerepvállalást.

MNO
2015. 03. 20. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: képviselőtársával, Szabó Szabolccsal elsődlegesen arról érdeklődtek, hogy a misszióban részt vevő magyar katonáknak a magyar kormány képes-e – felszerelésben, eszközökben, pénzügyekben – megfelelő védettséget biztosítani. Rákérdeztek továbbá arra is, hogy a világban élő magyarokra nézve milyen kockázatot jelenthet a beavatkozás.

Ezekről a kormányzat érdemben gondolkodik – fogalmazott a független parlamenti képviselő, hozzátéve: a magyar katonák felkészítése még előkészületi stádiumban van, ezért erről még a továbbiakban is tájékozódni fog az Együtt.

Szelényi Zsuzsanna kiemelte, hogy az Orbán-kormány külpolitikájának jelentős részével nem értenek egyet, ugyanakkor az Együtt úgy gondolja, hogy az Iszlám Állam – részben a terrorista akciók, részben a nyugat-európai, illetve balkáni országok polgárait célzó toborzásával – komoly fenyegetettséget jelent Európa számára, Európának ezért lépnie kell.

A szövetségesi viszonyban, ha valamelyik szövetségi tagot baj éri, kötelességünk segíteni – mondta Szelényi Zsuzsanna, hozzátéve: adott esetben Magyarország is számíthatna a szövetség segítségére. Ez az elvi alapja annak, hogy az Együtt alapvetően támogatja, hogy Magyarország egy ilyen nemzetközi misszióban érdemi részt vállaljon – összegzett, hozzátéve: az áprilisban esedékes parlamenti szavazásig folyamatosan tájékozódni fognak, hogy felelős döntést hozzanak, de alapvetően nem zárják ki, hogy a projekt mellé álljanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.