Az OPNI-ból épül meg az új budapesti kórház?

Az egészségügyi államtitkárságnak március 31-ig kell kidolgoznia a részleteket.

MNO
2015. 03. 24. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban több megoldás is felmerült, hogy hol épülhetne meg az új budapesti kórház, amely egy megyei, úgynevezett multidiszciplináris intézményhez hasonlítana. Korábban felmerült, hogy egy budai üres telken kezdenék meg a beruházást, de szóba került a Nagyvárad téri helyszín is, ahol a dél-pesti régiók kórházait vonnák össze, és egy észak-pesti helyszín a Megyeri híd közelében.

Az InfoRádió úgy tudja: az Emberi Erőforrások Minisztériumának előterjesztése szerint Lipótmezőn is létrejöhetne az új budapesti kórház. A 40 hektáros területen álló épületet teljes egészében felújítanák is kibővítenék, egyúttal feltámasztanák az egykori pszichiátriai és neurológiai ellátást is.

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet 2007-ben záratta be a Gyurcsány-kormány. A műemléki épületet azóta nem sikerült eladni; értékét néhány éve nyolcmilliárd forintra becsülték. Az InfoRádió úgy értesült: a beruházás 30-40 milliárd forintba kerülhet.

Rogán Antal, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője februári, mezőkövesdi sajtótájékoztatóján – a Fidesz–KDNP-képviselőcsoport kihelyezett ülésének helyszínén – elmondta: budapesti képviselőik javaslatára döntöttek egy új, nagy fővárosi kórház szükségességéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.