BKK: itt az ünnepi menetrend

Több belvárosi főútvonalat lezárnak, ezért számos közösségi közlekedési járatot elterelnek.

MNO
2015. 03. 14. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint egyebek mellett a Kossuth Lajos téren, a budai Várban, a Múzeumkertben, a Rákóczi úton, valamint a Petőfi téren tartanak ünnepi rendezvényeket, több belvárosi főútvonalat lezárnak, ezért számos közösségi közlekedési járatot elterelnek. A 2-es villamos vasárnap délelőtt a Közvágóhídtól csak a Kossuth Lajos térig közlekedik, pótlóbuszt nem tudnak forgalomba állítani a kimaradó szakaszon. A 47-es és a 49-es villamos üzemkezdettől várhatóan 18.00 óráig a Szent Gellért tér után a Batthyány térre közlekedik, a belváros felé a 4-es metróval lehet eljutni.

A budai Várban zajló programok miatt a 16-os busz nem jár majd, a Várat a Széll Kálmán tér felől, a 9.00 óra és 19.00 óra között percenként közlekedő 16A busszal, valamint a Clark Ádám térről induló Budavári Siklóval lehet megközelíteni. A 16A busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Kapisztrán tér között jár majd. Az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as buszok délelőtt az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon keresztül, 15.00 órától 15.40-ig pedig két szakaszon közlekednek: a budai végállomások és az Astoria, valamint a pesti végállomások és a Keleti pályaudvar között. A kimaradó szakaszon a 2-es metróval lehet utazni. A 178-as busz ebben az időszakban csak a Naphegy tér és az Astoria között jár. Ezt követően 18.00 óráig az 5-ös, a 8-as, a 110-es, a 112-es és a 178-as a Múzeum körút – Kálvin tér – Üllői út – József körút – Rákóczi út felé, a 7-es és a 107-es pedig a Szabadság hídra terelve közlekedik.

A 9-es busz üzemkezdettől várhatóan 16.00 óráig a módosított, Mária utca – Üllői út – Nagykörút – Nyugati tér útvonalon jár. A 15-ös és a 115-ös járatoknak a Ferenciek terénél, a 86-osoknak a Döbrentei térnél a Lánchíd utcában 10-15 percet várakozniuk kell 9.30 és 12.30 óra között az ünnepi menet elhaladásakor. 15.00 és 18.00 óra között a 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér felé a Nádor utcától a József Attila utca – Széchenyi István tér – Eötvös tér – Pesti alsó rakpart módosított útvonalon közlekedik.

Hétfőn lezárják a Széll Kálmán tér átépítése miatt a Várfok utcai alagutat, amelyen keresztül a 18-as, a 61-es és az 59-es villamos utasai megközelíthetik a Széll Kálmán teret. A Budapesti Közlekedési Központ pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a teret a lezárás után a Vérmező utca felől új ideiglenes lépcsőkön keresztül lehet megközelíteni, átszálláskor a 61-es villamos másik ágához gyalogosan a Krisztina körúton lehet eljutni.

 

Jelezték továbbá, hogy a 4-es és a 6-os villamos közlekedése nem március 14-ével, csak várhatóan március 21-ével változik. A korábbi közlemények szerint a nagykörúti villamosok a dél-budai végállomásától csak a Blaha Lujza térig járnak majd, a Széll Kálmán tér és a Blaha Lujza tér között pótlóbusz viszi az utasokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.