Csavarhúzóval támadt egy mentőápolóra, hét és fél évre ítélték

A férfi a szabadulása után két hónappal, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el az újabb bűncselekményt, s jelenleg is több eljárás folyik ellene.

MNO
2015. 03. 24. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szentmiklóssy-Szabó Boglárka által vezetett tanács a különösen visszaesőnek tekintett férfit a börtönbüntetés kiszabása mellett 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kötelezte 214 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. P. Tamás Gergőhöz 2014. április 19-én késő este riasztották a mentőket. A szemtanúk szerint erősen ittas férfi egy hajdúdorogi presszó előtt ráesett egy kerékpártárolóra és a fején megsérült. A férfival a mentők a debreceni Kenézy Gyula Kórházba indultak, ám útközben a sérült kikapcsolta a biztonsági övet, a zsebéből elővett egy 15 centiméter hosszú csavarhúzót és a mentőápolóra támadt.

Az ápoló, hogy elhárítsa a támadást, maga elé kapta a mentőstáskát, azt a vádlott mellkasához nyomta. Amikor a jármű megállt, az ápoló kiugrott a mentőautóból és a vádlottra zárta az ajtót. A rendőrök megérkezéséig sikerült az autóban tartani a férfit. Az ítélet indoklásában elhangzott: a vádlott saját bevallása szerint is gyógyszerrel a zsebében indult el szórakozni, és sok alkoholt ivott aznap este. A bűncselekményre később nem emlékezett, a szakértő megállapította, hogy az emlékezetkiesését a gyógyszer és az alkohol okozta.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte azt, hogy a férfi a szabadulása után két hónappal, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el az újabb bűncselekményt, s jelenleg is több eljárás folyik ellene. Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.