Döntöttek Tarsoly Csabáról

Előzetesbe kerültek.

MNO
2015. 03. 29. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság a Quaestor-vezér előzetes letartóztatását, mielőtt lejárt a törvényben előírt 72 óra, mely az őrizetbe vétel hosszát korlátozza – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója. Beszédes, hogy a Quaestor-vezér ügyvédje a hátsó kapun távozott, annak ellenére, hogy azt ígérte, beszél a sajtóval.

Később az ügyvéd, Papp Gábor az MTI-vel azt közölte, hogy előzetes letartóztatásba helyezte Tarsoly Csabát és két társát vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság, a döntést azonban megfellebbezték. Elmondta: nem ért egyet a döntés indokaival, miszerint fennállna a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye. Kijelentette: ügyfele az elmúlt három hétben a hatóságok rendelkezésére állt, és Budapestet mindössze egy alkalommal hagyta el, amikor a győri futballcsapatot látogatta meg. Ezalatt mind a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank, mind a rendőrség rengeteg dokumentumot, bizonyítékot foglalt le, és három alkalommal hallgatta ki Tarsoly Csabát – fűzte hozzá.

Az információt nyolc óra előtt a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője hivatalosan is megerősítette. Bagoly Bettina elmondta: a bíróság az ügyészségi indítványnak megfelelően rendelte el az előzetes letartóztatást.
A Fővárosi Törvényszék a honlapján vasárnap este közleményt tett közzé, amelyben az szerepel: a bíróság harminc napra helyezte előzetes letartóztatásba T. Csaba István elsőrendű, T-né R. Erika másodrendű és M. Zsolt harmadrendű gyanúsítottakat.

A büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya jár el különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Közölték azt is: a bíróság a szökés, elrejtőzés valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Szerintük a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmények rendkívül körültekintően megszervezett, folyamatos, magas fokú szervezettséget igénylő elkövetési módja, a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlya és jellege megalapozza mindezt.

A bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyét azzal indokolta: megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még ki nem hallgatott személyek befolyásolásával és a bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével meghiúsítanák azt.

Tarsoly Csabát és két társát még csütörtök éjjel vették őrizetbe, ami ellen Tarsoly és ügyvédje, Papp Gábor is panasszal élt. A nyomozó hatóság pedig péntek délután kezdeményezte a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatásba helyezését – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Párbeszéd Magyarországért aktivistái a Legfőbb Ügyészség épülete előtt vertek sátrat. Azt követelik Polt Pétertől, hogy magyarázza meg, az ügyészség miért nem indított két hétig eljárást a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba ellen – számolt be a Hír TV. Debrecenben is több százan utcára vonultak.

Vasárnap is záporoztak az ellenzéki vádak a kormányfőre. Schiffer András zároltatná Orbán Viktor vagyonát, míg Szanyi Tibor egyenesen börtönbe záratná, Szijjártó Péterrel egyetemben. Egyébként szombaton is egymásnak ugrott a Fidesz és az MSZP az ügyben.

Már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát – reagált a Fidesz vasárnap a Quaestor-ügyben tett ellenzéki nyilatkozatokra, és „politikai cirkusz” helyett az erről szóló előterjesztés házszabálytól eltérő tárgyalásának támogatására kérte az ellenzéki pártokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.