Elítélték a magyar nőt Angliába kényszerítő embercsempészeket

Egy pakisztáni férfihez akarták hozzáadni.

RZ
2015. 03. 10. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lancashire Evening Post című helyi hírportál keddi beszámolója szerint a 22 éves nő egy magyarországi online hirdetési portálon válaszolt egy állásajánlatra, amely angliai gyermekfelvigyázói munkát hirdetett. Amikor azonban vidékről Budapestre érkezett, hogy Angliába utazzon tovább, már a vonatnál várta őt három férfi, és fenyegetések kíséretében közölték vele, hogy angliai érkezéséig nem használhatja telefonját.

Ezután Szlovákiába vitték autóval, ahonnan busszal utaztak Angliába. A végcél az északnyugat-angliai Lancashire megye egyik kisvárosa, Chorley volt, ahol a fiatal magyar nőt az embercsempészek 3500 fontért (másfél millió forintért) „eladták” egy pakisztáni férfinak.

A prestoni koronabíróságon lezajlott perben a vád részéről elhangzott, hogy a magyar lányt házasságra akarták kényszeríteni a pakisztáni „vőlegénnyel”, aki egy EU-állampolgárral kötött házasság révén próbált állandó tartózkodási engedélyre szert tenni Nagy-Britanniában.

A vádhatóság szerint a magyar nőt közvetlen fizikai erőszak ugyan nem érte, de folyamatos fenyegetésekkel és megfélemlítéssel kényszerítették engedelmességre.

Az ügyész elmondta: egy alkalommal a rendőrség egy másik ügyben kiszállt ahhoz a házhoz, ahol a fiatal nőt fogva tartották, ám a magyar lány nem tudott eléggé angolul ahhoz, hogy elmondja, milyen helyzetben van. Egy ízben azonban őrizetlenül hagyták, ekkor felhívta Magyarországon édesanyját, aki értesítette a magyar hatóságokat.

A brit rendőrség a magyar megkeresés után őrizetbe vette az 58 éves, szlovák állampolgárságú Bartolomej Sivakot, az embercsempész csoport vezetőjét és a 27 éves, pakisztáni illetőségű Rana Yousafot, aki közvetített a pakisztáni „megrendelő” és Sivak között. Németországban is őrizetbe vettek egy pakisztáni állampolgárt, aki részt vett az akcióban, de a „férjjelölt”, akihez a magyar nőt hozzá akarták kényszeríteni, egyelőre szökésben van.

Sivakot a prestoni koronabíróság négy év két hónapi, Yousafot húsz havi szabadságvesztésre ítélte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.