Elítélték Zalatnayt

Bűnösnek találta és másfél év – három évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte Zalatnay Saroltát a Budaörsi Járásbíróság.

nagy
2015. 03. 19. 5:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tegnap kihirdetett határozat szerint a vádlott 2010 nyarán egy tévéműsor felvételén megismerkedett a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnökével, A. Mónikával, akivel később többször találkoztak.

Megbeszéléseiken Zalatnay felajánlotta, hogy mozgósítja a kapcsolatait, és megpróbál támogatókat szerezni az alapítványnak. Mindeközben a terhelt anyagi nehézségei is szóba kerültek, konkrétan az, hogy nem tudja kifizetni a kocsija törlesztőrészletét, ezért az autót el fogja veszíteni, anélkül pedig nem tud segíteni.

A. Mónika ekkor felajánlotta a segítségét, Zalatnay pedig megígérte: szűk egy hónapon belül visszaadja a kölcsönt. A Csillagszem elnöke másnap átutalt 500 ezer forintot az egyeztetés során meghatározott pénzintézetnek. Valamivel később Zalatnay ismét segítséget kért, mondván, sem a számláit, sem a sértettnek fennálló tartozását nem tudja rendezni. Ekkor további 400 ezer forintot kapott, amit Vecsésen, egy bevásárlóközpont parkolójában vett át, megint csak azzal az ígérettel, hogy két-három héten belül a teljes tartozását visszafizeti.

Ezzel szemben Zalatnay Sarolta decemberben még egymilliót kért különböző indokokra hivatkozva – egyebek között azért, mert közeledik a karácsony. A pénzt megint csak Vecsésen vette át.

A határozat leszögezte: a vádlott meg sem próbálta visszafizetni a pénzt, de arra egyébként nem is volt reális lehetősége. Zalatnay az eljárás korábbi szakaszában úgy nyilatkozott, hogy a pénzre nem kölcsönként, hanem az alapítványnak nyújtott segítség anyagi elismeréseként tekintett. A Budaörsi Járásbíróság ítélete nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.