Felavatták Antall József mellszobrát Brüsszelben

Felavatták kedden Antall József mellszobrát az Európai Parlament brüsszeli székházában.

MNO
2015. 03. 31. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szobrot Klára asszony, Antall József özvegye leplezte le. Rajta kívül az eseményen beszédet mondott Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, valamint Gyürk András, az EP magyar néppárti delegációjának vezetője.

A szoboravatás előtt az Antall József Tudásközpont Gondolatok Európáról – Az alapító atyák öröksége napjaink Európájában címmel szimpóziumot szervezett. A rendezvény annak a programsorozatnak a nyitóeseménye volt, amelyet a központ az Antall-kormány hivatalba lépésének és Európa újraegyesítésének a huszonötödik évfordulója alkalmából kíván megvalósítani Antall 25 címmel, brüsszeli, párizsi, illetve budapesti helyszíneken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.