Gőzerővel vizsgálják, hogy mi szennyezte a Dunát

Nem biztos, hogy olaj vagy annak származéka.

VZ
2015. 03. 15. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csámpai Attila korábban azt mondta, hogy valószínűleg olaj vagy valamilyen olajszármazék úszik a Duna, valamint a Kis-Duna vizén. A fővárosi katasztrófavédelem mobil laborja, illetve az időközben a Fővárosi Vízművektől a helyszínre érkező szakemberek egyaránt mintát vettek a foltból, de egyelőre nem derült ki, hogy milyen anyagról van szó s honnan került a szennyeződés a Dunába – tette hozzá délután a szóvivő.

Közlése szerint nincs vészhelyzet, halpusztulást sem tapasztaltak. A vízügyi szakemberek a folyóból vett mintát alaposabb elemzésre a főváros egyik speciális laboratóriumába szállítják, leghamarabb hétfőn derülhet ki, hogy mi úszik a vízen, illetve az hogyan kerülhetett a folyóba – tájékoztatott Csámpai Attila.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.