Gyurcsánynak nincs pénze orosz vízumra?

Gyurcsány szerint azonban van mégis megoldás, hogy kiderítse, kitiltották-e Oroszországból.

Bákonyi Ádám
2015. 03. 24. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK elnöke az Indexnek szombaton még arról beszélt, hogy hétfőn megnézik, hogyan kell orosz vízumot igényelni, és a vízumkérelmen keresztül próbálják megtudni, valóban kitiltották-e. „Húsz eurót vagy mennyit ez megér” – hangoztatta Gyurcsány, aki tegnap a Hír24-nek viszont már azt fejtegette: ha turistavízumot igényelne, be kéne mutatnia egy érvényes repülőjegyet és egy szállásfoglalást, szerinte azonban „nem ér ennyit a dolog”. Hozzátette: esetleg üzleti vízumot is kérhetne, ehhez csak egy orosz partner meghívója kellene. Ő azonban nem akar csalni, hiszen nincs semmilyen üzleti dolga Oroszországban.

Gyurcsány szerint azonban van mégis megoldás, hogy kiderítse, kitiltották-e Oroszországból. Van ugyanis egy diplomata-útlevele. Erre ugyan nem kell vízum, de ő most levelet írt az orosz nagykövetnek, hogy megtudja, beengedik-e az országba ezzel a dokumentummal. Legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján érthetetlennek tűnik, Gyurcsánynak miért nem éri meg, hogy egy repülőjegy és egy szállásfoglalás költségei árán tisztázza magát. A DK elnöke tavaly 168 milliós osztalékjövedelmet vett ki az Altusból, ami több mint kétszerese az előző évinek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.