Hegedűs Lorántné: Provokáció a lakhatás támogatása

A Jobbik alaptörvény-ellenesnek tartja azt a stratégiát, amely a telepszerű lakhatás kezelését alapozza meg.

MNO
2015. 03. 20. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a romatelepek felszámolására szánt 8 milliárd forint 2007 és 2013 között is „lyukas hordóba öntött víz volt”, a 2014 és 2020 közötti időszakban pedig még többet, 20 milliárd forintot szán a kormány a feladatra. Provokációnak minősítette, hogy előfeltétel lesz a lakhatás legalizálása, így szerinte illegális lakásfoglalók is lehetnek a támogatások kedvezményezettjei. Hegedűs Lorántné azt javasolta: ez esetben a „keményen dolgozó kisemberek” foglaljanak el budai lakóparkokat, és még támogatást is kapnak ezért.

Az ellenzéki politikus – aki egy lyukóvölgyi videóval szemléltetett – bírálta azt is, hogy a kedvezményezetteket nem kötelezik arra, hogy tartsák rendben a környezetüket. Egészségtelennek nevezte, hogy csak nagyobb területi egységekre lehetne szétszórni a problémát. Vagyis A településen felújítani a telepet, B-re iskolába vinni a gyereket, C-ben pedig munkát vállalni – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.