Hiába az ellenőrzés, nem használják az emberek a biztonsági övet

3500 alkalommal tapasztaltak szabálysértést a rendőrök.

SG
2015. 03. 13. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Tispol Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) 2015-ös terve alapján tartott Seatbelt elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzés-sorozat keretében 3406 alkalommal észlelték az intézkedő rendőrök a biztonsági öv használatának elmulasztását. Jellemzően – 2956 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekülést 51 alkalommal nem használták, 6-an bukósisak nélkül közlekedtek – sorolta az ORFK.

A razzia során a hatóságok 26 alkalommal intézkedtek közbiztonsági jellegű jogsértések, egyebek között vagyon elleni, kábítószerrel, valamint illegális migrációval kapcsolatos bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt, és 9 körözött személyt is elfogtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.