Huszonhárom helyszínen újítják fel a megállókat

Így kényelmesebb lesz a várók megközelítése, és korszerűbbé válnak a belső burkolatok is.

MA
2015. 03. 10. 23:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK közleménye szerint mintegy 122 millió forintot költenek a feladatra, amelynek kivitelezési munkáit nyílt közbeszerzési eljáráson a Pulzus Plusz Kft. nyerte el a legalacsonyabb ajánlati árral.

A forgalmi sávokban lévő megállóhelyeken nagyobb teherbírású aszfaltburkolat, az autóbuszöblökben pedig bazaltbeton pályaszerkezet váltja fel az elavult burkolatot, így a járművek gördülési zaja is kisebb lehet.

Több helyen növelik az autóbuszöblök méretét, módosítják alakjukat, és a csapadékvíz-elevezetést is modernizálják.

A felújítással kényelmesebb lesz a várók megközelítése, korszerűbbé válnak a belső burkolatok, és ha indokolt, magát a várót is áthelyezi a kivitelező. Több megújuló megállónál forgalomtechnikai áttervezés is szükséges.

Május végéig a BKK a második, a negyedik, a hatodik, a nyolcadik, a tizenkettedik, a tizennegyedik, a tizenhatodik és a tizenhetedik kerületben végez megállófelújítást. A programot 2013-ban kezdték el, és eddig ötvenhét megálló újult meg 134 millió forintból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.