Igazoltatás és dugó a BAH-nál és az Astoriánál

Az útdíj ellen tüntettek volna vasárnap, a hatóság most attól tart, bepótolják a demonstrációt.

MNO
2015. 03. 02. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demonstrálókat igazoltattak rendőrök az Astoriánál – adta hírül olvasónk, aki később arról számolt be, hogy az egyenruhások hamar eltűntek a belvárosból. Ismert: Budapest több hídjára rendőrök vonultak ki hétfőn hajnalban. Az Origo szerint a vasárnapra tervezett, de megegyezés hiányában elmaradt útdíjellenes demonstráció miatt tűntek fel a hidakon az egyenruhások.

 

A rendőrök a Margit híd és az Árpád híd több pontjára vonultak ki, a Juventus Rádió szerint az Erzsébet hídon is állnak egyenruhások, kollégánk pedig a Rákóczi hídon és az Astoriánál látta a hatóság munkatársait.

Eközben olvasónk jelezte, hogy a BAH-csomópontnál a felüljáró elején a belvárosba vezető sávban megállítják, és igazoltatják az autósokat. Legalább 15-20 rendőr foglalkozott azzal, hogy elkérje a tüntetők, illetve járműveik papírját. Feltehetően ugyanannak az akciónak a részeként, mint ami a pesti oldalon és a hidakon zajlik. Emiatt komoly a torlódás, az M1-M7 bevezető felől jövő forgalomkorlátozás miatt gyakorlatilag üres a sáv.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.