Így döntött a Budapesti Zsidó Hitközség

A BZSH közgyűlése csütörtökön Ács Tamást választotta meg új elnökének, míg ügyvezető igazgatóként újraválasztották Kunos Pétert.

MNO
2015. 03. 26. 22:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hitközség honlapján olvasható tájékoztatás szerint az új elnököt két fordulóban választották meg, négy induló közül (eredetileg öten indultak a posztért, de egyikük a közgyűlésen visszalépett). Az első körben Ács Tamás 23, Bandi László pedig 21 szavazatot kapott, így ők kerültek a második fordulóba, ahol a győztes 38 szavazatot, míg a második jelölt 35 szavazatot gyűjtött.

Ács Tamás a hitélet megújítását nevezte fontos feladatának. Jelezte továbbá, hogy szervezeti változtatásokat sürget annak érdekében, hogy a tizenöt budapesti zsidó közösség együtt dolgozzon, közösen kommunikáljon. Az új elnök emellett kiemelte a hitközség alap- és választási szabályának megújítását, továbbá a holokauszt-túlélőkről gondoskodást és a szociális háló erősítését.

Az MTI-nek az új elnök azt mondta: fontos, hogy megszűnjenek a villongások egyrészt a BZSH-ban, másrészt a BZSH és a Mazsihisz között. Azért fog dolgozni, tette hozzá, hogy a jövőben a két szervezet egyenrangú félként működjön együtt. Az új elnök szólt arról is, hogy be kell vonni a fiatalokat a közösségi életbe.

A BZSH honlapján elérhető bemutatkozás szerint Ács Tamás 61 éves mérnök-közgazdász, jelenleg a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum gazdasági igazgatója.

Kunos Pétert 58 igen szavazattal, 17 nem ellenében választották újra ügyvezető igazgatónak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.