Információs blokádot hirdethettek

Rogán Antal arra kérte képviselőtársait, hogy ne nyilatkozzanak a Magyar Nemzetnek, a Hír Televíziónak és a Lánchíd Rádiónak.

Munkatársainktól
2015. 03. 17. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint az ülésen fölvetődött, hogy a tilalom kiterjed-e az ellenzéki ATV-re is például, amelyre nemleges volt a válasz. A bojkott alá vont három médiummal szemben ugyanis az ATV egyértelműen ellenzéki, míg a többi nem teljesen, ezért megzavarhatják a választók tisztánlátását.

Úgy tudjuk, hogy valaki azt is fölvetette, hogy a frakciónak nyíltan be kellene jelentenie az információs blokádot, azonban a politikusok elvetették ezt az ötletet, mondván, hogy nem lenne diplomatikus, s enélkül is tudja mindenki a dolgát. Arra a kérdésünkre, hogy milyen szankció vár arra, aki ezt a tilalmat megszegi, azt a választ kaptuk, hogy erről nem esett szó. Azonban ha valaki megszegi ezt a szabályt, azt kockáztatja, hogy teljesen kiírja magát a politikai pártból és erről az oldalról – tudtuk meg.

Az említett médiumok újságírói továbbra is tájékoztatni kívánják a közéletről olvasóikat, nézőiket, hallgatóikat, ezért kérdéseiket továbbra is fölteszik majd a pártoknak.

A Magyar Nemzet és a Hír Televízió körül hetek óta tart a csatazaj, hitelességünk kikezdését néhányan fontos célnak tekintik balról és jobbról egyaránt. Szombaton már a Fidesz második embere, Kövér László is tett erre kísérletet. Pedig ő nem a közéleti botrányoktól fulladozókhoz tartozik, akiknek a vagyonnyilatkozatait naponta kell újraértelmezni. Nem az ismeretlenség homályából előkerült senki, hanem felelős politikus. Ezért aztán nem mindegy, mit mond a lapról, most épp a szolidaritásról és kollegialitásról megfeledkező Magyar Hírlapnak – a Magyar Nemzet vezércikke.

 

Ki van zsákutcában?

 

Lehangoló látvány, amint a (majdnem) kétharmados óriáskígyó ennen farkába harap. Nem szeretnénk azt gondolni, hogy a jobboldal erős ellenzék híján most éppen azon dolgozik, hogy önmagát megbuktassa. Kövér László interjúja a szombati Magyar Hírlapban, ahol a Magyar Nemzet és a Hír TV sírját ássa, és az előfizetőket gyakorlatilag lemondásra buzdítja, végtelen szomorúsággal töltött el – Körmendy Zsuzsanna írása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.