Karcagon nyert, Gyomaendrődön kikapott a Fidesz

Három településen tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap.

MNO
2015. 03. 01. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pest megyei Vámosmikolán ismét Bárdi Alexet (független), a korábban lemondott polgármestert választották meg a település vezetőjének az időközi polgármester-választáson tájékoztatta az MTI-t a község jegyzője. Bóna Olga elmondta: a posztért négy független jelölt indult. Az újraválasztott polgármester 332 szavazatot kapott, a második helyen Lőrincz Zoltán végzett 200, a harmadikon Nagy Edina 143 vokssal, Róka Lászlóné 7 szavazattal negyedik lett. A választásra jogosult 1255 lakosból 684-en szavaztak, ami 54,5 százalékos részvételt jelent, két érvénytelen szavazat volt.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcag 2. számú egyéni választókerületében azért kellett időközi képviselő-választást tartani, mert az októberben mandátumot nyert Kovács Sándort (Fidesz–KDNP) újraválasztották a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöki tisztére, és a megyei közgyűlési elnöki tisztség összeférhetetlen az önkormányzati képviselői tisztséggel. A szavazásra jogosult csaknem kétezer karcagi négy jelölt közül választhatott Kovács Sándor korábbi képviselő-testületi helyére.

A település jegyzője az MTI-nek elmondta: a legtöbb szavazatot (53,82 százalék) Kanász-Nagy László (Fidesz–KDNP) kapta. A második helyen Lengyel János (Jobbik) végzett 34,63 százalékkal, a harmadikon a független Magyar Ildikó Zsuzsánna 9,12, a negyediken Nagy József (Munkáspárt) 2,41 százalékkal. Rózsa Sándor közölte azt is, hogy a részvételi arány 38,1 százalék volt. A Fidesz közleménye szerint Karcagon nincs változás, „a kitartó munka meghozta gyümölcsét, Kanász-Nagy László győzelmet aratott a Jobbikos jelölt fölött”.

A Békés megyei Gyomaendrődön az 5-ös számú önkormányzati egyéni választókerületben azért tartottak időközi képviselő-választást, mert Hornok Ernő (Fidesz) korábbi képviselő november 10-én benyújtotta lemondását. A legtöbb érvényes szavazatot, 229 darabot Vasas György Péter, a Körösök Vidékéért Egyesület jelöltje kapta. Második helyen a Fidesz–KDNP jelöltje, Vaszkó Piroska végzett 149 szavazattal. Katona Tamás (MSZP-DK) 42, Arnóczi István (Jobbik) 41 szavazatot kapott – tájékoztatta az MTI-t Csorba Csaba jegyző. Hozzátette, hogy a választói névjegyzékben 1353 lakos szerepel, a vasárnapi voksolás 34,22 százalékos részvétel mellett zajlott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.