Kérdéses Kiss Szilárd tisztsége

Kiss Szilárd miniszteri megbízott volt – közölte tegnap lapunkkal a Földművelésügyi Minisztérium.

2015. 03. 11. 4:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vesztegetéssel gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő egykori moszkvai attasé pontos titulusa azért kérdéses, mert a napokban Fazekas Sándor miniszter az LMP-s Szél Bernadett írásbeli kérdésére azt állította: Kiss nem volt miniszteri biztos a tárcánál. Ám a kormánytagok és államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerint miniszteri megbízotti tisztség nem létezik, csupán miniszteri biztosi. Így Kiss megbízott nem lehetett, legfeljebb biztos. Az eset emlékeztet Horváth Istvánéra, akit 2013-ban sertésprogramért felelős miniszteri biztosnak kért föl Fazekas, ám a posztját hivatalosan nem hozták létre. Utóbb a tárca szintén azzal védekezett, hogy nem miniszteri biztos, csak megbízott volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.