Kimentették a pénzt, de nem ért még célt a csaknem 2 milliárd

Az utolsó pillanatban próbálta meg kimenteni tagjai megtakarítását a Honvéd Egészségpénztár a becsődölt Buda Regionális Bankból, átutalásuk azonban máig tisztázatlan okokból nem ért célt – tudta meg a Hvg.hu.

NT
2015. 03. 26. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csaknem 29 ezer ember, köztük katonák, titkosszolgák és rendőrök befizetéseit kezelő pénztár még az MNB által elrendelt kifizetési tilalom előtt, de a Buda-Cash bedőlése után, február 24-én reggel, a netbankon indította el az átutalást. A rendszer pár perccel később jelezte, hogy tranzakciójukat végrehajtották.

Bár a napon belüli átutalás rendszere miatt a mintegy 1,8 milliárd forintnak pár órán belül át kellett volna érnie egy másik bankba, ez nem történt meg. A honvéd pénztár vezetői a lapnak azt mondták: azóta is hiába érdeklődtek a jegybanknál, illetve a felügyeleti biztosnál a pénzről, választ nem kaptak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.