Kocsis a tapolcaiaknak: Ne szavazzanak egy gyurcsányistára

Az emberek életkörülményeinek javítását nevezte a tapolcai választás tétjének Kocsis Máté.

MD
2015. 03. 16. 21:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté hétfőn, a Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőjelölttel közösen tartott tapolcai lakossági fórumán azt mondta, a Fidesznek fontos, hogy olyan képviselője legyen a térségnek, akivel bizalmi légkörben képesek együtt dolgozni.

A veszprémi választás eredményéről szólva úgy fogalmazott: nem tudták elmondani az embereknek, mit szeretnének megvalósítani, a tapolcai választás esetében ezen változtatni kell.

A február 22-i veszprémi időközi országgyűlésiképviselő-választást a baloldali pártok által támogatott független jelölt, Kész Zoltán nyerte.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: az a céljuk, hogy csökkenjenek az emberek terhei, és könnyebbé váljanak a mindennapjaik. A kormány több intézkedést tett ennek érdekében – tette hozzá, ezek között említve a rezsicsökkentést, a munkahelyteremtést és az adócsökkentést.

Hangsúlyozta: bizakodók, a többség támogatását maguk mögött tudhatják. Egyúttal arra kérte a tapolcaiakat, ne szavazzanak egy „felelőtlen gyurcsányistára vagy egy nézeteit fel nem vállaló gyáva szélsőségesre”.

Fenyvesi Zoltán, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje programja legfontosabb elemeiként a munkahelyteremtést, a keményen dolgozó emberek életkörülményeinek javítását és az egészségügy fejlesztését említette. Azt mondta: nehéz munkára vállalkozik, aki ezt a választókerületet kívánja képviselni, hiszen Lasztovicza Jenő, aki 17 évig volt a térség országgyűlési képviselője, nagyon magasra tette a lécet.

A választás tétje az, hogy a választókerület képes lesz-e fejlődni – jelentette ki a képviselőjelölt, hozzátéve, hogy a következő uniós ciklusban 12 ezer milliárd forint érkezik az országba, nem mindegy, hogy ebből mennyi jut a választókerületbe.

A képviselőjelölt kitért arra is: egészségügyi konzultációt kezdeményezett, a megismert problémákat a kormányzat elé kívánja vinni, hogy a térségben élő emberek ellátása javuljon.

Veszprém megye 3-as választókerületében április 12-én azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A voksolás hatvan település választópolgárait érinti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.