Környezetvédők: csorbulnak a nemzeti parkok jogai

Az Országgyűléshez több mint százötven civil szervezet intézett kiáltványt.

2015. 03. 25. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos környezetvédő és civil szervezet (például a Greenpeace, a Levegő Munkacsoport) csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország által indított akcióhoz – írja közleményében a WWF. A szervezetek arra kérik kiáltványukban az Országgyűlésben dolgozó képviselőket, hogy ne szavazzák meg az állami vagyonról szóló törvény tervezetét. Mint írják, amennyiben a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet döntene az állami földterületek sorsáról, az veszélyeztetné hazánk természeti örökségét, ugyanis ez a feladat a nemzeti parkok igazgatóságaihoz tartozik.

A WWF közleménye szerint biztosítani kell az állampolgárok egészséges környezethez való alkotmányos jogát a környezetvédelmi jog- és intézményrendszer megfelelő szintű fenntartásával, és ezzel a lépéssel a természeti örökség veszélybe kerülne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.