Lázár: A Fidesz elbukná a népszavazást

A fideszes prominens állítólag erről beszélt egy zártkörű rendezvényen.

KSZ
2015. 03. 23. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János százfős hallgatóság előtt beszélt erről a Szeretem Magyarországot Klub rendezvényén, mely 2005 óta politikusokat és közéleti személyiségeket hív meg zártkörű beszélgetésekre – írja a Népszava.hu.

A klub egyik alapszabálya azonban – a Bilderberg-csoporthoz hasonlóan –, hogy a tagok bár szabadon kifejthetik véleményüket egy adott témával kapcsolatban, nem beszélhetnek arról, mi hangzik el egy ülésen. Így a megkeresettek nem kommentálták a hírt, és Lázár János jelenlétét sem erősítették meg.

Korábban Kovács Zoltán kormányszóvivő is utalt arra, hogy a március 15-én bevezetett vasárnapi zárva tartás már több európai országban is érvényben van, de ha kedvezőtlenül hat a fogyasztásra, akkor csupán átmeneti jelenség lenne – számol be a lap.

Ahogy az már az Ipsos felméréséből kiderült, a felnőtt magyar lakosság kétharmada nem ért egyet a rendelettel. A megkérdezett családok többsége jellemzően otthoni pihenéssel tölti a hét utolsó napját, közel negyedük eddig vasárnap intézte az élelmiszer és a háztartási cikkek beszerzését. A kutatás szerint a legtöbb vasárnapi vásárló a fővárosban él és az aktív keresők táborába tartozik. Nagyjából 60 ezer üzletet és 226 ezer dolgozót érint a vasárnapi bezárásról szóló rendelkezés.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Lázár Jánost, a miniszter sajtósa a kérdésünkre úgy reagált, hogy „a médiában megjelenő kitalációkat és találgatásokat” nem kívánják kommentálni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.