Lehallgattak egy jobbikos politikust

A hangfelvétellel állítólag zsarolták a párttársai.

Munkatársunktól
2015. 03. 14. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság információi szerint a debreceni Jobbik egyik helyi képviselőjét lehallgatták egy intim együttléte közben, s a hangfelvétellel állítólag zsarolták a párttársai, akik azt szerették volna elérni, hogy a képviselő lemondjon minden tisztségéről. Ráadásul a kínos felvételen nem a politikus élettársa, hanem egy másik nő hallható a férfi társaságában. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a lehallgatási ügyről azt a tájékoztatást adta, hogy zaklatás gyanúja miatt folyik nyomozás.

A Jobbik feljelentést tesz a Népszabadságban megjelentek miatt. A párt közleményben közölte, nem ismeretlenek számukra azok a rágalmak, amelyek a lapban jelentek meg. Szerintük egy korábbi önkormányzati képviselő – aki ellen már több feljelentés is született a közelmúltban – sértettségből vezérelve folyamatosan támadja a Jobbik helyi prominenseit. Nyomatékosították, hogy a debreceni Jobbiknak semmi köze nincs a hangfelvétel készítéséhez. A párt a sajtó-helyreigazításon túl feljelentést is tesz a cikk írójával szemben, és a későbbiekben mindenki ellen jogi lépéseket foganatosít, akik tényként állítják be „ezeket a légből kapott hazugságokat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.