Magyarázkodni kényszerül a Jobbik

Sneider Tamás egy tavalyi felvételen arról beszél, hogy a Jobbik elképzelése nem, csak a kommunikációja változott.

HZS
2015. 03. 12. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vigyázó.blog.hu közzétett egy hangfelvételt, amely egy szekszárdi rendezvényen készült, még a tavaly őszi, önkormányzati választások előtt. Sneider Tamás által elmondottak igen komolyan visszavethetik a Jobbik eddigi imázsépítését:

A Jobbik politikai párt, széles rétegeket kell megszólítania – főleg ahhoz, hogy kormányra kerüljön. Afelé igyekszünk terelni társadalmat, hogy széles nemzeti öntudatra ébredjen. ( ) Néha, a szélesebb rétegek megszólítása érdekében vigyázunk, hogy ne sértsünk meg egy-egy csoportot.

Ezzel kapcsolatban a Jobbik parlamenti alelnöke később kifejti:

Nem változott az elképzelésünkben semmi, csak a kommunikáció.

De szó esik a munka megosztásáról is:

Azért van a Betyársereg és a Hatvannégy Vármegye, mert ők megtehetik azt, amit én nem tehetek meg benn, a parlamentben. Nekem arra kell figyelnem, hogy az egyszerű honpolgár, akiben semmi nemzeti érzés nincsen, mégis azt mondja: szimpatikus nekem a Jobbik.

Személyi titkáráról Dér Zsoltról, aki áttért a muszlim hitre, Sneider Tamás így fogalmazott:

Ez nem zavar. Áttért a muszlim hitre, szíve joga. Sokkal jobb, mintha a zsidó hitre tért volna át.

A jobbikos képviselő kijelentései miatt az MSZP felszólítja a politikust, hogy mondjon le a parlamenti alelnöki posztjáról és a képviselői mandátumáról. Sneider leleplezte a Jobbik igazi arcát, vagyis azt, hogy a párt politikája nem, csak a kommunikációja változott – mondta Lukács Zoltán. A szocialista képviselő elmondta, a Jobbik még mindig: „szélsőséges, bűnözőkkel kapcsolatot tartó, embertelen párt”. De az MSZP mellett a Magyar Liberális Párt is tiltakozott – írja a Népszabadság.

Sneider a Népszabadságtól értesült a szocialisták „szándékáról”. Nem vitatja a hangfelvétel hitelességét. A kommunikációváltásról egyszerűen csak annyit mondott, hogy: „megmosolyogtató”, amit a szocialisták számon kérnek rajta. Amikor pedig a lap arra hívta fel a figyelmét, hogy Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője nácinak minősítette magát, azt mondta: „nem minden véleménnyel kell azonosulni.”

Még tavaly márciusban törölte a bíróság a debreceni Szebb Magyar Jövőért Alapítány közhasznú jogállását, mert azt állapították meg, hogy nem politikamentesen működik – írja a Népszabadság.

Egy feljelentés nyomán a nyomozó hatóság az alapítvány egyszázalék-felajánlásokból szerzett támogatását is vizsgálta, és arra jutott, hogy bár a felajánlásokat az alapítvány jótékonyságra és kulturális célokra használta, ez irreleváns, mert nem is volt jogosult ilyen támogatásra, és a támogatásokat vissza kellett fizetniük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.