Megvan Balla Irma gyilkosa?

Gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök egy debreceni férfit az ügyben.

MNO
2015. 03. 03. 19:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden a Blikk a honlapján írt arról, hogy úgy tűnik, megtalálták Balla Irma debreceni képviselőnő gyilkosát: D. Lajost, aki a váci börtönben nyolcéves büntetését tölti egy másik ügy miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére azt közölte: D. Lajost emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Felidézték: 2007. április 7-ére virradó éjszaka egy ismeretlen megölte debreceni otthonában Balla Irmát és az értéktárgyait eltulajdonította.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatott nyomozást emberölés bűntett gyanúja miatt. A gyanúsítottat a bíróság felmentette.

Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztálya 2013. november 25-én a nyomozás ismételt elrendeléséről határozott. A korábbi és az időközben beszerzett tárgyi és személyi bizonyítékok alapján 2015. február 10-én nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Lajos 36 éves debreceni lakost gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók – írta a rendőrség.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség az áldozat fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt 12 év fegyházra ítélte, a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el.

A megismételt elsőfokú eljárásban a Debreceni Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat. Az ítéletet az ismételten másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla jóváhagyta, így az jogerőre emelkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.