Milliós szerződések tanácsadásra

Az MSZP szervezeteiben felzúdulást okozott, hogy a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta a párt parlamenti képviselőcsoportjának szerződéseit.

Katona Mariann
2015. 03. 04. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben ugyanis nekik spórolniuk kell, rengeteg pénz megy el tanácsadásra egykori párt-, illetve kormányzati tisztségviselőkhöz. Volt ugyanakkor, aki azt vetette fel, hogy a frakció pénzét úgysem lehetne például közüzemi számlákra költeni.

Az Országgyűlés Hivatala által lapunkhoz eljuttatott frakciószerződésekből kiderül, hogy a korábban már bemutatottak mellett további országgyűlési képviselőit is ellátja szerződésekkel az MSZP frakciója. Egyikük Iváncsik Imre, aki húsz évig volt képviselő. Iváncsik vezető tisztségviselője a 2 Konzulens Kft.-nek, amely összesen 8,3 millió forint értékben kapott szerződéseket, elsősorban biztonságtechnikai tanácsadásra. Devánszkiné Molnár Katalin volt országgyűlési képviselő, illetve XVII. kerületi volt polgármester is kap megbízásokat cégén keresztül, öt szerződést kötöttek vele körülbelül kétmillió forint értékben állampolgári panaszok, földhivatali és ingatlanokkal kapcsolatos jogszabályok „nem jogi szempontú véleményezésére”.

A Fidesz – mint ahogyan arról a Népszava is beszámolt – például volt sajtósának, Kaminski Fannynak a cégével háromszor is szerződött már ebben a ciklusban kommunikációs tanácsadásra összesen több mint 11 millió forint értékben. A lapunk által is kikért szerződések szerint Huth Gergely újságíró cége, a PestiSrácokat kiadó GerillaPress Kft. tavaly május óta három szerződést is kapott ugyancsak kommunikációs tevékenységre és háttéranyag készítésére összesen hétmillió forint értékben. Szintén kommunikációs tanácsokkal látja el a Fidesz frakcióját Várhegyi Attila volt pártigazgató cége, a Prestige Média Kft. Több mint nyolcmillió forintért kötöttek vele szerződést a tavalyi évre és az idei esztendő első fél évére. A Századvég Gazdaságkutató és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány az elmúlt egy évben tanulmányok és elemzések készítésére csaknem 18 millió forintért kapott megbízást.

Tanácsadója politikai pártnak vagy szereplőnek nem voltam, ezért ilyen megbízásból jövedelmem sem származott – közölte tegnap Mészáros Antónia, miután lapunk megírta: édesapja cége, amelyben ő is beltag, szerződést kötött korábban az MSZP frakciójával. Az ATV-s műsorvezető leszögezte: noha 2015. március 1-jéig beltagja volt egy kommunikációs cégnek, annak tevékenységében műsorvezetői munkáján kívül semmilyen részt nem vállalt.

 



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.