Négy településen voksolhatnak ma a szavazók

Két helyen lemondás, két községben pedig haláleset miatt.

KSZ
2015. 03. 29. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Berentén azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert a község októberben megválasztott független polgármestere január 5-én lemondott tisztségéről. A valamivel több mint ezer helyi választópolgár tíz független jelölt közül választja meg a település új vezetőjét.

Ugyancsak lemondás miatt tartanak választást a Győr-Moson-Sopron megyei Bezi községben, ahol a független polgármester tavaly december 31-ei hatállyal mondott le posztjáról. A településen négy független jelöltre 413 választópolgár voksolhat.

A Győr-Moson-Sopron megyei Kisbodakon haláleset miatt van szükség időközi választásra: a település független polgármestere tavaly december 10-én halt meg. A településen 304-en járulhatnak az urnákhoz, és egyetlen jelöltre szavazhatnak: a település független alpolgármesterére, Timár Gáborra.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Urán a tavaly októberben megválasztott polgármester, Mosolygó Miklós (Fidesz–KDNP) január 1-jén elhunyt. A megüresedett tisztségért hatan indulnak: egyikük a Munkáspárt színeiben, öten függetlenként. A választásra jogosult 548 lakos egyetlen szavazókörben adhatja le voksát.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. A polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki – a megjelent szavazók számától függetlenül – a legtöbb voksot kapja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.