Öngyilkosságot kísérelt meg az egyik bróker?

Az Index információi szerint kedd hajnalban öngyilkosságot kísérelt meg a brókerbotrány miatt vizsgált cégek egyik letartóztatott vezetője a Gyorskocsi utcai börtönben.

BuL
2015. 03. 13. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A büntetés-végrehajtás kommunikációs főosztálya az Index kérdésére megerősítette: „a Fővárosi Bv. Intézet Gyorskocsi utcai objektumában 2015. március 10-én, a hajnali órákban valóban történt öngyilkossági kísérlet”.

A portál azt is kérdezte a BvOP-tól, hogy az öngyilkossági kísérlet elkövetője azonos-e a Hungária Értékpapír Zrt.-nél vagy a Buda Cashnél történt pénzügyi visszaélések miatt letartóztatottak egyikével. A BvOP a személyiségi jogok védelmére hivatkozva azt közölte, hogy sem az érintett személyről, sem az érintett személy egészségi állapotáról nem adhatnak tájékoztatást. A büntetés-végrehajtás vizsgálja az esetet.

Az ORFK március 6-án jelentette be, hogy a Magyar Nemzeti Bank feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el a ceglédi székhelyű Hungária Értékpapír Zrt.-nél sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozók házkutatást tartottak, majd még aznap gyanúsítottként hallgattak ki négy cégvezetőt, és őrizetbe is vették őket.

A korábban kirobbant Buda-Cash Brókerház-ügyben elhúzódott a vizsgálat, és ott csak a Hungária Zrt.-nél lezajlott letartóztatások után vett őrizetbe vezetőket a rendőrség. Az MNB, mint erről a Magyar Nemzet is írt, február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash működési engedélyét, és felügyeleti biztosokat rendelt ki a visszaélésgyanús esetek miatt. Három gyanúsított előzetes letartóztatásáról viszont csak két héttel később számolt be a Fővárosi Főügyészség. Március 10-én, kedden közölték, hogy csalás minősített bűntettének, valamint a számvitel rendje megsértése minősített bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.