Orbán és a Vasas-szurkolók elsimították a nézeteltérést

A miniszterelnököt ugyanakkor nem érdekli, ha elküldik melegebb éghajlatra.

BuL
2015. 03. 03. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A levélváltás előzménye, hogy Orbán Viktor a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának adott hétvégi interjújában, a focis évértékelőn – a fővárosi fejlesztések kapcsán – arról beszélt: a Vasassal most tárgyal az új létesítményeikről, „és az sem tántorít el, hogy minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra”.

Kálmán Zoltán, a Vasas Szurkolói Klub elnöke erre válaszul hétfőn azt írta a miniszterelnöknek: „Örömmel olvastuk a Puskás Akadémia honlapján február 28-án megjelent évértékelőjében, hogy külön kitért a fővárosi labdarúgás jövőjére, ezen belül pedig pozitívan áll szeretett klubunk tervezett létesítményfejlesztéseihez. Az interjúban szót ejt egy olyan negatív élményéről is, amely a Vasas-drukkerekhez köthető. Sokunkat meglepte, hogy ilyen emlékei vannak, hiszen a klub szurkolói kifejezetten törekszenek arra, hogy szervezett formában senkivel szemben se történhessen ilyen vagy ehhez hasonló incidens, a meccseink látogatása pedig a »Család az első« klubszlogen jegyében kulturált családi program legyen a Vasasnál. Ezért is értékeljük, hogy Ön személy szerint is tett és tesz annak érdekében, hogy a Vasas-sportolók megfelelő körülmények között sportolhassanak, a szurkolók pedig kulturált közegben szurkolhassanak a jövőben.”

Keddi válaszában Orbán Viktor megköszönte a „bátorító és baráti hangú” levelet, hozzátéve: „összpontosítsuk erőinket a jövőre”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.