Puskázás: Gőgös Zoltán fejmosást kapott a feleségétől

A szocialisták elnökhelyettese sajtótájékoztatóján bocsánatot kért.

MNO
2015. 03. 18. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón azt mondta: az MSZP megmutatta sajátos demokráciafelfogását, miszerint „ha egyetértesz velem, akkor demokrata vagy, ha nem, akkor jön az akasztás, a lövetés, a tűzparancs”. Értékelése szerint Gőgös Zoltán félre nem érthető mozdulatot tett a Jobbik képviselői felé, ezt követően pedig hazudott az újságíróknak.

Gőgös Zoltán megismételte a keddi Facebook-posztjában közzétetteket, hogy bocsánatot kér azoktól, akiket ezzel a szerencsétlen mozdulattal megsértett. Mint mondta, nagyon heves vita folyt a Quaestor-ügyben, a mozdulat azonban „egyáltalán nem személyre irányult”, hanem arra, hogy most már be kellene fejezni a hazudozást. „Azt, hogy ezt a Jobbik miért vette magára egy Quaestor-vitában, azt meg kérdezzék meg tőlük” – fogalmazott. Gőgös Zoltán az ügyet lezártnak tekinti, és közölte, nem mond le parlamenti mandátumáról. Megjegyezte azt is, a történtekért „rendes fejmosást kapott” a feleségétől.

„Ebben a korban, amiben én is vagyok már, az ember biztosan emlékezik 40 évvel ezelőtti történetekre, de nem biztos, hogy a három perccel ezelőttire tökéletesen” – így indokolta Gőgös, hogy először miért mondta azt a Blikknek, hogy a fotós azt a pillanatot örökítette meg, amikor köhögni kezdett, ledobta a papírját és a kezét a szájához tette. Hozzátette, később megnézte a videót, „onnantól kezdve világosan látszott, hogy itt én nem orrot töröltem, nem papírt tettem le, amire gondoltam, hanem valóban egy ilyen szerencsétlen mozdulattal álltam elő, ami kapcsán én tegnap bocsánatot kértem\".

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.