Speciális egészségügyi képzést tart a TEK

A hétfőn kezdődő, úgynevezett taktikaimedicina-képzésre hét országból érkeznek résztvevők Budapestre.

KSZ
2015. 03. 29. 7:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TEK tájékoztatása szerint a taktikai medicina a sürgősségi egészségügyi ellátás speciális szakterülete. Fő célja az életmentés: a műveleti egységekben dolgozó, speciálisan képzett egészségügyi szakembereknek extrém körülmények között is képesnek kell lenniük a súlyos, életveszélyes sérülések azonnali ellátására vagy a maradandó egészségkárosodások megelőzésére.

A péntekig tartó képzés során a résztvevők az előadások mellett szimulált harci helyzetekben is fejleszthetik tudásukat. A speciális anatómiai és élettani tudás mellett a résztvevők elsajátíthatják egyebek között a harctéri sebesültszállítás és kimenekítés fogásait, valamint a tömeges sérülések kezelésének legkorszerűbb módszereit. A képzésre hét európai országból érkeznek orvosok, mentőtisztek és egészségügyi ellátók.

A TEK stratégiai partnerként működik együtt a Semmelweis Egyetem (SE) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szakembereivel. Az SE oktatói előadásokat tartanak, és az egyetem korszerű eszközökkel felszerelt gyakorlati helyiségeit is rendelkezésre bocsátja. Az NKE terrorelhárítási tanszéke a program kidolgozásában és az oktatási anyagok összeállításában működött közre.

Európában a TEK az első és az egyetlen olyan rendvédelmi szervezet, amely a taktikai medicinát rendszerszinten, mindennapi műveletei során a gyakorlatban is alkalmazza – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.