Szakértői vélemény a bántalmazásról

Egy orvos szakértői véleményen dőlhetett meg a szemérem elleni erőszak vádja.

nagy
2015. 03. 13. 4:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk értesülései szerint a három gyermek testén a nyomozás alatt különböző sérüléseket és elváltozásokat rögzítettek. Ezek jellegénél fogva mind a rendőrség, mind az ügyészség arra az álláspontra helyezkedett, hogy K. Rudolf és K. Rudolfné valóban közösült a két fiúval és a kislánnyal, illetőleg mindenféle tárgyakkal is kínozták őket. Ennek megfelelően a bíróság előtt a vádhatóság arra hivatkozott: az áldozatokat kivizsgáló orvos sem zárta ki a bűncselekmény lehetőségét. A zárt tárgyaláson meghallgatott szakértő azonban kijelentette: a fiúk tartósan fennálló székrekedése, aranyeressége is magyarázattal szolgálhat a testükön észlelt hegesedésre, míg a kislány esetében genetikai okok is állhatnak az elváltozás hátterében. Úgy tudjuk, a sértettek által előadott kínzásokról ennél határozottabb kijelentés hangzott el. Az orvos szerint a szadista játékokra utaló nyomokat nem sikerült fellelnie, márpedig ha valóban minden a gyermekek elmondása szerint történt, akkor annak egyértelmű jelei lennének.

Mint ismert, K. Rudolfot és feleségét február végén gyermekeik veszélyeztetése miatt két évre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék, a szexuális erőszak vádja alól azonban – bizonyítottság hiányában – felmentették a házaspárt. A bírónő  indokolásában rámutatott a nyomozó hatóság és az ügyészség sorozatos hibáira, valamint a szakértői rendszerben rejlő problémákra is. A szigetszentmiklósi szülők ellen azért indult eljárás, mert a hatóságok szerint éveken át bántalmazták gyermekeiket.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.